Aspir Yağı %100 Soğuk Sıkım 250 ml

Fiyat
34,90 TL
Adet
0 532 772 11 13
Numaralı satış / destek hattımızı arayarak siparişinizi verebileceğiniz gibi,

İletişim formunu doldurarak ta size geri dönüş yapmamızı talep edebilirsiniz.

İletişim Formu
En geç 25 Mart Pazartesi günü kargoda
3 İş Günü
Kargo
Stok
3 Adet

Aspir Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Latincesi Carthamus tinctorius olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Aspir yağının faydaları arasında zayıflamaya yardım etmesi, saç uzatması, saç dökülmesini önlemesi, kabızlığa iyi gelmesi gibi etkenler sayılabilir.

 

Asya, Orta Doğu ve Afrika’nın birçok yerinde kullanılır. Ana vatanı Güneydoğu Asya’dır. Akdeniz bölgelerinde de yetişir. Sarı, turuncu ve kırmızı renkleri olan bir çiçek türüdür. Dikenli ve dikensiz çeşitleri mevcuttur. Ülkemizde de kolaylıkla yetiştirilir. Aspir tohumlarından elde edilen yağ birçok sanayi kolunda işlenerek kullanılır. Boya sanayinin yanında kozmetik, ilaç ve kimya sanayilerinde de kullanılan bir yağdır.

 

  • Aspir yağı vücuda faydalı olan asitleri içeren bir yağdır. Yüksek oranda linoleik asit ve omega 6 yağ asitlerini içerir. Bu asitler vücudun dengesini korur, kolesterolü dengelemeye yardım eder. Kolesterol dengelenerek vücut korunduğunda kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi ve felç geçirme riskleri düşer.
  • İçeriğindeki omega 6 yağ asidi nedeniyle kan şekerini belli bir ölçüde tutar. Bunun sonucunda da diyabet rahatsızlığına yakalanma oranı düşüş gösterir. Şeker hastalığından korunmak isteyen kişiler aspir yağı tüketebilir.
  • Damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
  • Kış ayları ile birlikte öksürük, balgam, göğüs ağrısı ve nefes problemleri gibi rahatsızlıklar görülebilir. Özellikle öksürüğe karşı ve balgam söktürücü olarak çeşitli bitkiler kullanılır. Aspir yağı öksürüğe karşı ve balgam söktürücü bitki olarak kullanılabilir.
  • İnsanlar kimi zaman kilo vermek, obeziteye yakalanmamak için ellerinden geleni yapar. Zayıflamaya yardım etmesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Bunun sonucunda obeziteye yakalanma oranı düşer.
  • Adet gecikmesini engellemesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Kadınlar hormonal dengesizlikler sonucu regl döneminde düzensizlikler ve gecikmeler yaşarlar. Aspir yağı hormonları dengeye sokarak adet döngülerini düzenler.
  • İçeriğindeki omega 6 ve diğer asitler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
  • Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığa iyi gelerek kabızlık sorununu çözer.
  • Eklem ve kas ağrılarına iyi gelmesi de aspir yağı faydalarından biridir. Kas ve eklem ağrıları için masaj yapar şekilde ağrıyan bölgeye sürülebilir.

Aspir Yağının Zararları Nelerdir?

Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Özellikle bazı yiyeceklere karşı alerjiniz oluyorsa yada kronik bir hastalığınız varsa, ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak tüketmeniz gereken bir yağdır.

  • Aspir yağı tüketimi bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Kimi insanlarda mide bulantısı, kusma, mide ağrılarına yada kramplara sebep olabilir.
  • Aşırı tüketimi kan basıncını düşürür. Tansiyonu düşük olan kişiler yani hipotansiyona sahip kişiler aspir yağı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
  • Aşırı tüketimi ile ishal olunabilir.

Aspir Yağı Zayıflatır Mı?

Zayıflamak için aspir yağı kullanılabilir. Yalnız aspir yağının kilo vermekteki etkilerini görebilmek için, mutlaka spor yaparak ve diyet uygulayarak kullanılmalıdır. Bu sayede daha kolay zayıflamaya etki eder. İçeriğindeki linoleik asit sayesinde vücuttaki yağların parçalanmasına yardım eder. Vücuttaki yağ yakımını hızlandırması, aspir yağı ile zayıflama da aspir yağının faydaları arasındadır.

 

Zayıflamak için aspir yağı nasıl kullanılır sorusunun cevabı olarak aç karnına bir yemek kaşığı tüketilirse zayıflama etkileri görülebilir. Tabii zayıflamak için tek başına aspir yağı kullanımı yeterli değildir. Aspir yağı tüketildikten sonra yürüyüş yada spor yapılırsa zayıflama etkileri artabilir.

Aspir Yağı İle Saç Bakımı!

Oleik asit saç derisi ve saç sağlığı açısından oldukça faydalı bir asittir. Saç kalitesini ve saçların güzel görünmesini arttıran oleik asit aspir yağında bol miktar bulunur. Saç köklerini uyararak saç uzamasını teşvik eder. Kafa derisindeki kan dolaşımını arttırır. Saçların parlak ve canlı görünmesi için yarar sağlar. Aspir yağı gıda olarak tüketilmesinin yanında kozmetik ürünü olarak da kullanılabilir ve saç sağlığını destekleyebilir.

İyi bir E vitamini kaynağıdır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde kafa derisini sürekli nemli tutar. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde saçların tehlikeli ışınlar tarafından etkilenerek dökülmesini önler.

Saç Bakımı İçin Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Aspir yağının saç bakımı ve saç uzatması gibi etkilerinden yararlanmak için öncelikle saçınızı iyice ıslatıp tarayın. Avuç içinize birkaç damla aspir yağı damlatın ve avuçlarınızı birbirine sürtün. Yavaşça avuçlarınızdaki yağı kafa derinizin üzerine uygulayın. Yağın iyice yayılması için yağlı kısımdan başlayarak tekrar tarayın. 45-60 dakika kadar saçlarınızı böyle bırakın. Belirtilen sürenin sonunda saçlarınızı suyla iyice yıkayın, sonra şampuanlayarak tekrar yıkayın. Haftada bir kez bu işlemi uygulayabilirsiniz. Aspir yağı kullanılarak saç bakımı yapılabilir, saç uzaması hızlandırılabilir.

Aspir Yağı İle Cilt Bakımı!

Bileşimindeki linoleik asit sayesinde cilt güzelliğini ve görünümünü güzelleştirir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini uyarır. Siyah noktalar için gözeneklerin açılmasına yardım etmesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Akne oluşumuna sebep olan maddelerin cilt altında birikmesini engeller. Cilt yüzeyindeki lekeleri ve izleri temizlemeye yardım eder. Bu sayede daha genç ve güzel bir cilde kavuşmak olasıdır.

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Haricen veya dahili olarak kullanılabilir. Salatalara ilave ederek kullanabilirsiniz. Yada yemeklerden önce bir çorba kaşığı tüketilerek de kullanılabilir. Eğer tek başına bir çorba kaşığı tüketemiyorsanız ılık suyun içine karıştırarak da tüketebilirsiniz. Cilde masaj şeklinde uygulanarak da kullanılabilir.

 

Aspir Yağı (Oleum carthamus tinctorius) %35 CLA İçerir.

Elde edilme metodu: Soğuk presleme yöntemi kullanılarak elde edilmiştir.

Bilgi

Carthamus tinctorius” bitkisinin tohumlarından soğuk pres yöntemiyle elde edilen edilen aspir yağı CLA (Conjugated Linoleic Acid ); içerir. Doğal olarak içerdiği %35 oranında CLA maddesi düzenli spor ve beslenme alışkanlığı ile sağlık için olumlu faydaları vardır.

Kullanım önerisi : Dahilen günde 1-3 defa bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak kullanılabilir. (Masaj yolu ile ciltte de kullanılmaktadır)

Muhafazası: Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz.

Isı, ışık ve nemden koruyunuz.

Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz.

Kredi Kartı Tek Çekim
34,90 TL
Havale / EFT
34,90 TL
Kapıda Ödeme
34,90 TL + 8,00 TL ( Sadece Nakit )
İLGİLİ ÜRÜNLER